Week van de Opvoeding mooi moment voor Mijn Positieve Gezondheid

 In Evenementen

Van 7 tot en met 13 oktober 2019 is er de Week van de Opvoeding. Een goed moment om de tools voor mijn Positieve Gezondheid er weer eens bij te pakken.

De Week van de Opvoeding staat in het teken van opvoeden en ouderschap. Wat is een goede opvoeding? Wat vind je belangrijk in het ouderschap en wat doet het met je? In heel Nederland kun je tijdens deze week workshops, lezingen en activiteiten bezoeken. Maar je kunt ook aanhaken door zelf iets te organiseren. Misschien kan een van de gesprektools voor Mijn Positieve Gezondheid daarin een rol spelen.

Tool voor kinderen

Voor kinderen tussen de 8 en 16 jaar is er een speciale kindtool ontwikkeld. Kinderen kunnen hiermee laten zien wat zij zelf belangrijk vinden als het gaat om hun gezondheid. Dat kan bijzondere gesprekken opleveren in opvoedingssituaties.

Tool voor ouders

Ouderschap trekt soms een zware wissel op het bestaan. Hoe gaat het eigenlijk met je als ouder? Waar zit je energie? Wat wil je veranderen om gezond en gelukkig te blijven? En wie of wat kan je daarbij helpen? Om daar inzicht in te krijgen, kan de tool voor volwassenen behulpzaam zijn.

Lees meer over de Week van de Opvoeding.