Vereenvoudigde versie

Eenvoudige tool Mijn Positieve Gezondheid

De eenvoudige tool is een gespreksinstrument om ‘het andere gesprek’ te voeren. De tool helpt bespreken en kiezen wat voor een persoon belangrijk is. En is speciaal ontwikkeld voor mensen die moeite hebben met (begrijpend) lezen en andere geïnteresseerden. Er is een digitale en papieren versie.

Hoe te gebruiken?

De Eenvoudige tool Mijn Positieve Gezondheid wordt bij voorkeur samen met een zorgprofessional ingevuld in een veilige en vertrouwde setting. Er is een digitale versie – met voorleesfunctie – en een papieren versie. Daarbij kunnen zorgprofessionals het begeleidingsdocument gebruiken. In dit document staan tips en handvaten hoe ‘het andere gesprek’ over gezondheid te voeren met volwassenen die moeite hebben met (begrijpend) lezen.

 

  • Papieren versie eenvoudige tool
    pdf
  • Digitale versie eenvoudige tool (met voorleesfunctie)
    www.eenvoudigetool.nl
  • Begeleidingsdocument voor zorgprofessionals
    pdf

Downloads

Digitale versie Eenvoudige tool Mijn Positieve Gezondheid

www.eenvoudigetool.nl

Papieren versie van de Eenvoudige tool Mijn Positieve Gezondheid

PDF

Begeleidingsdocument voor zorgprofessionals

PDF

Hoe tot stand gekomen?

De basis van de eenvoudige tool ligt in de Volwassenentool Mijn Positieve Gezondheid (taalniveau B1). Bij de Eenvoudige tool Mijn Positieve Gezondheid is alleen de taal vereenvoudigd en meer gebruikgemaakt van symbolen die gevoelens helpen duiden. Deze versie is uitvoerig getest door laaggeletterden en mensen die moeite hebben met (begrijpend) lezen.

Ontwikkelaars

De eenvoudige tool is ontwikkeld door Institute for Positive Health i.s.m. de Koplopertafel Laaggeletterden. De koplopertafel bestaat uit: Pharos Expertisecentrum Gezondheidsverschillen, Stichting Lezen en Schrijven, GGD Gelderland-Zuid, GGD Amsterdam en Bibliotheek Rivierenland.