Koplopertafels

Ontwikkelen doen we samen.

Verschillende beroepsgroepen en organisaties willen het werken met Positieve Gezondheid verder ontwikkelen. Wat biedt het bijvoorbeeld voor mogelijkheden voor bepaalde doelgroepen of werkvelden? Hoe kun je het werken met Positieve Gezondheid toepasbaar maken? 

Aan de koplopertafels brengt iPH mensen samen die Positieve Gezondheid verder willen brengen. Zij brengen hun eigen deskundigheid in en komen met elkaar tot inzichten, handvatten en nieuwe instrumenten, zoals foldermateriaal en aangepaste tools. iPH faciliteert en ondersteunt deze tafels. Wil je op de hoogte blijven van uitkomsten van de koplopertafels? Meld je aan voor onze nieuwsbrief.

Dit zijn de koplopertafels:

  • Ouderen
  • Laaggeletterden
  • Publieke Gezondheid
  • Opleidingen
  • HR
  • Onderzoek

Inspiratie uit Koplopertafels

iPH lanceert vierde versie: Eenvoudige tool Mijn Positieve Gezondheid

Na de volwassenen-, kind- en jongerentool werd gisteren de vierde versie van het gespreksinstrument Mijn Positieve Gezondheid in Tiel gelanceerd: de eenvoudige tool.

Werkzame elementen van Positieve Gezondheid in de Publieke Gezondheid

De Koplopertafel Publieke Gezondheid zet in op inspireren met voorbeelden, verbinden en versnellen. Dit rondom de centrale vraag: Kunnen GGD’en of gemeenten Positieve Gezondheid ook inzetten om de gezondheid van groepen burgers te bevorderen? Bijvoorbeeld in de wijk, op school of in de buurt.

Hoe Positieve Gezondheid de publieke gezondheid helpt versterken

Tijdens de zoektocht vond de koplopertafel diverse praktijkvoorbeelden waarin Positieve Gezondheid een plek heeft gekregen in het publieke domein.

Uit de koplopertafel mbo – Alleen het Spinnenweb uitleggen? Dat gaat het niet worden

Spreek je Lysbeth de Vries, docent Sport en Bewegen van ROC van Twente, dan weet je gelijk wat Positieve Gezondheid kan losmaken. Veel enthousiasme, creativiteit en vasthoudendheid.

Uit de praktijk – Hoe bereik je laaggeletterden met Positieve Gezondheid?

SamenWel! wil inwoners van Rivierenland verleiden tot gezond leven, met Positieve Gezondheid als invalshoek. Vooral laaggeletterden zijn een belangrijke doelgroep.

BERICHTEN UIT DE KOPLOPERSTAFELS: ‘In de opleidingen met elkaar één lijn trekken: dat is het beste’

Willen we Positieve Gezondheid een plek geven in de zorg? Dan moeten we aankomende zorgprofessionals daarin nu al scholen. Dat stelt John Dierx.

0