Nieuwe animatie Positieve Gezondheid voor patiënten

 In Laaggeletterdheid

UNICUM Huisartsenzorg lanceerde tijdens haar symposium begin oktober een tweede animatie over Positieve Gezondheid. De huisartsenorganisatie ontwikkelde het filmpje samen met Leidsche Rijn Julius Gezondheidscentra. Na de video gericht op huisartsen die in mei dit jaar werd gepresenteerd, is deze nieuwe animatie speciaal voor patiënten gemaakt. Het filmpje duurt anderhalve minuut en is beschikbaar in twee versies: mét en zonder ondertiteling.

In de animatie voor patiënten wordt Positieve Gezondheid kort en eenvoudig uitgelegd. Het filmpje is bedoeld om mensen in de wachtkamer te informeren over Positieve Gezondheid en ze nieuwsgierig te maken naar de vragenlijst. Naast vertoning op het wachtkamerscherm geeft UNICUM huisartsen de tip om de link naar de animatie voorafgaand aan een consult aan patiënten te mailen. “Zo kunnen patiënten alvast kennismaken met Positieve Gezondheid en is het niet meer helemaal nieuw als de huisarts of een zorgprofessional erover begint”, vertelt Christie Manintveld, communicatieadviseur bij UNICUM.

Op het YouTube-kanaal van iPH zijn de filmpjes te zien:

Vragenlijst beantwoorden? Ga naar https://mijnpositievegezondheid.nl en kies één van de vier versies van de iPH tool/vragenlijst: volwassenen, kind, jongeren of de eenvoudige versie.