NETQ Healthcare en iPH tekenen voor een API-koppeling

 In Positieve Gezondheid

Op 4 november hebben Anko Omlo van softwareleverancier NETQ Healthcare en Angelique Schuitemaker, directeur van iPH een overeenkomst getekend voor een API-koppeling. Met deze samenwerking is het voor NETQ Healthcare mogelijk geworden om de vragenlijst en het spinnenweb van iPH te integreren in hun eigen software.

De API-koppeling van iPH geeft ook toegang tot de nieuwste versie van de vragenlijst én maakt het mogelijk om anoniem gegevens uit te wisselen ten behoeve van onderzoek.

Hiermee is de volledige vragenlijst Mijn Positieve Gezondheid nu ook beschikbaar via het platform van Topicus (VIPlive). Sinds 2017 maakt NETQ Healthcare deel uit van Topicus Zorg. Zo kunnen de vragenlijsten en het spinnenweb via de zorgverleners op het VIPLive platform aangeboden worden aan cliënten.

Huisartsen en praktijkondersteuners die aangesloten zijn op VIPLive kunnen bijvoorbeeld voorafgaand aan het consult een uitnodiging voor de vragenlijst sturen naar patiënten. Via het patiëntenportaal IKbenVIP kan de patiënt deze vragenlijst invullen en de resultaten direct bekijken. Tijdens het consult focussen de arts en patiënt zich op het gesprek en de betekenis van de resultaten: welke domeinen zijn belangrijk voor de patiënt, welke veranderingen zijn gewenst en hoe worden de veranderingen gerealiseerd?

Contact en meer informatie:
Ben je softwareontwikkelaar en wil je ook de vragenlijst en het spinnenweb van iPH implementeren? Of ben je gebruiker van een systeem en wil je graag dat de vragenlijst Mijn Positieve Gezondheid in dat systeem wordt opgenomen? Neem dan contact op met Stephan Spies (s.spies@iph.nl) of bel voor meer informatie iPH: 030-3075717.