21-25 september 2020: De week van Arts en Leefstijl (virtueel congres)

Gezondheid breed op de agenda: Wat betekent dit provinciaal, regionaal & lokaal?

In de ‘Week van Arts en Leefstijl’ zijn we op een spectaculaire, verrassende manier online met elkaar verbonden en zetten we samen leefstijl op de kaart: ‘Leefstijl in de nieuwe tijd’. Dat doen we met sprekers uit wetenschap en praktijk, exposanten op het gebied van leefstijl en deelnemers: zorgprofessionals, beleidsmakers, zorgverzekeraars en bedrijfsleven.

Tijdens ‘De Week van Arts en Leefstijl’ vind je op het Virtuele Leefstijlplein alle partners en exposanten die het hebben mogelijk gemaakt om samen met Arts & Leefstijl het congres te organiseren. IPH is een van deze exposanten.

Op het Virtuele Leefstijlplein kun je de gehele week de online stands bezoeken. Daarin vinden presentaties plaats, kun je interessante video’s bekijken, (product)informatie downloaden, vragen achterlaten en er is een mogelijkheid om live te chatten!

Informatie over het congres en inschrijven gaat via deze link

30 september 2020

Editie 2. Masterclass ‘Een andere kijk op Gezondheid & Governance’ – omgeving Utrecht

13 oktober 2020: Webinar Leefstijl en positieve gezondheid (in tijden van corona)

Op dinsdag 13 oktober 2020 organiseert Alles is Gezondheid samen met Institute for Positive Health en Vereniging Arts en Leefstijl een (gratis) webinar over leefstijl en Positieve Gezondheid (in tijden van corona). Met huisartsen Iris de Vries en Karolien van den Brekel-Dijkstra nemen we een kijkje in de spreekkamer. Hoe kunnen mensen zelf de juiste koers voor een gezond leven (blijven) bepalen? Wat kunnen artsen en zorgprofessionals doen om patiënten goed op weg te helpen?
In dit webinar hoor je uit eerste hand hoe je het spinnenweb Positieve Gezondheid, het Leefstijlroer en andere (gespreks)tools in de praktijk kan toepassen.
Voor wie: alle zorg- en welzijnsprofessionals, beleidsmakers en andere betrokkenen die werken met Positieve Gezondheid en/of leefstijlgeneeskunde actief willen invoeren. Ook in relatie tot Covid-19.
Sprekers: Iris de Vries (huisarts, onderzoeker en vicevoorzitter Vereniging Arts en Leefstijl), Karolien van den Brekel-Dijkstra (huisarts, intern consulent preventie en adviseur bij iPH) en Karen van Ruiten (moderator, teamhoofd bij Alles is Gezondheid).
Wanneer: de (live) uitzending vindt plaats op dinsdag 13 oktober 2020, 14.00-15.00 uur. Tijdens het webinar kun je vragen te stellen. Deelname is gratis.