17 november 2020

Webinar Werkstress: Het antwoord is Positieve Gezondheid

Op 17 november 2020, in de Week van de Werkstress, organiseren Alles is Gezondheid en OVAL/Week van de Werkstress het webinar Werkstress: het antwoord is Positieve Gezondheid. Boordevol informatie en inspiratie over hoe het gedachtegoed van Positieve Gezondheid in jouw organisatie of bedrijf is toe te passen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

19 november 2020

Digitale conferentie: Taal & Gezondheid

Eén op de zes Flevolanders heeft moeite met lezen en schrijven. Het hebben van een lage taalvaardigheid heeft grote invloed op het welzijn en de welvaart van mensen. Laaggeletterden hebben een slechtere positie op de arbeidsmarkt, kunnen lastiger informatie verwerken en hebben moeite grip op hun eigen gezondheid te houden.

Om hier aandacht aan te geven organiseren WEL in Flevoland en Alles is Gezondheid een digitale conferentie over Taal & Gezondheid.

Wanneer: donderdag 19 november
Hoe laat: 15.00 uur – 17.00 uur

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

25 november 2020

Online Conferentie: Een nieuwe generatie ouderen langer thuis

Het congres is voor iedereen toegankelijk die zich betrokken voelt bij het onderwerp. Bent u zorgprofessional, oudere, mantelzorger, wetenschapper, beleidsmaker of op een andere manier bij ouderenzorg betrokken? Laat u inspireren door interessante praktijkvoorbeelden en praat mee over belangrijke onderwerpen.

Uitgelicht: Positieve Gezondheid in de zorg voor mensen met dementie
Wat is belangrijk voor de mens met dementie? Hoe kom je er samen achter welke behoeftes er leven? En hoe kan de sociale omgeving helpen om deze te realiseren? Positieve Gezondheid is een gedachtegoed waarbij de mens centraal staat en niet de ziekte of aandoening. In deze interactieve workshop worden de eerste resultaten van een Vilans project gedeeld, over hoe Positieve Gezondheid de zorg voor mensen met dementie kan verrijken. Samen met de deelnemers onderzoeken we wat helpt om dit inspirerende gedachtegoed in de praktijk te brengen bij deze bijzondere doelgroep.

Voorzitter: Femke de Wit, senior adviseur, Vilans
Sprekers: Hanneke Noordam, senior onderzoeker, Vilans en Janna Stout, adviseur, Vilans

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.

8 februari 2021

Online Werkconferentie: Preventie in het zorgstelsel

Sinds de vorige werkconferentie (5-11-2018) over preventie in het zorgstelsel is er veel gebeurd. De coronapandemie heeft veel overhoopgehaald, maar ondertussen wordt er ook doorgewerkt aan het versterken van preventie. Zo wil VWS met de regio’s concrete interventies ontwikkelen en opschalen. Daarnaast hebben ZN en VNG samen afspraken gemaakt over lands dekkende samenwerking, en deze vastgelegd in een werkstructuur. Ook werken ZN, VNG en VWS samen aan een bredere preventie-infrastructuur. Wil je weten wat dat voor jou betekent? Neem dan deel aan deze digitale werkconferentie!

Tijdens deze werkconferentie verruimen inspirerende sprekers je blik, zetten workshops je op scherp en ga je direct aan de slag met kennis die wérkt!

Voor iedereen die betrokken is bij de samenwerking tussen zorgverzekeraars en gemeenten op het terrein van gezondheidsbevordering voor risicogroepen.

Klik hier voor meer informatie en aanmelding.