Opleidingen

Train de Trainer opleiding

Positieve Gezondheid neemt een enorme vlucht. Daarom bouwt iPH aan een netwerk van trainers die het werken met Positieve Gezondheid goed kunnen begeleiden in de praktijk. Iets voor jou?

Er is grote vraag naar cursussen, begeleiding en workshops die professionals en organisaties verder brengen met Positieve Gezondheid. Professionele  trainers zijn daarbij onmisbaar. Zeker als zij goed geschoold zijn in het gedachtegoed van Positieve Gezondheid en weten hoe zij resultaatgericht kunnen coachen.

Hoe breng je de essentie van Positieve Gezondheid over in een groep, hoe creëer je verbinding en voorkom je weerstand en hoe breng je in je training Positieve Gezondheid zelf in de praktijk?

De Train de Trainer is een inhoud overstijgende opleiding waarin je leert hoe je een groep tot de essentie van werken met Positieve Gezondheid brengt, met respect voor ieders persoonlijke waarden en tempo.

Aanmelden

Je hebt de Basismodule ‘Werken met Positieve Gezondheid’ gevolgd en beschikt al over ervaring met coaching of hebt een opleiding daarin gevolgd. Je wilt aan de slag om deze iPH Basismodule zelf te geven. Als zelfstandig ondernemer, trainer bij trainingsbureau of trainer in een (zorg)organisatie.

Meld je dan aan voor de opleiding Train de Trainer en stuur ons je motivatie
en informatie over je ervaring/opleiding als coach.

De eerstvolgende training vindt plaats op 7 februari en 7 maart 2019 in Amersfoort.

Doelgroep
  • Zelfstandig trainer
  • Trainer bij een trainingsbureau
  • Trainer in een (zorg)organisatie
Opleidingstraject

De opleiding bestaat uit twee aparte trainingsdagen met een tussenliggende periode van ongeveer 4 weken. De trainer neemt je stap voor stap mee aan de hand van het programma van de Basismodule en de achtergronden. De opleiding Train de Trainer is een intensieve training waar je op verschillende manieren vaardigheden en technieken leert om de verbinding met een groep te krijgen en hen zelf de kern van Positieve Gezondheid te laten ervaren.

Je trainer als coach

Eén van de trainers van de opleiding is ook je persoonlijke coach. Zij/hij geeft je feedback op de opdrachten, beantwoordt tussentijdse vragen en verleent supervisie tijdens de eerste training die je zelf verzorgt.

Kleine groepen

Je zit in een groep van maximaal 12 deelnemers en wordt begeleid door 2 trainers. Een groot deel van de tijd werk je in kleinere subgroepen (meestal 3 of 4 mensen), zodat je veel tijd hebt om zelf te oefenen en er veel ruimte is voor persoonlijke aandacht.

Supervisie

De opleiding Train de Trainer wordt afgesloten met een individueel supervisie-traject, waarbij je de materie en het gedachtegoed toepast in eigen trainingen en feedback krijgt. Dit vergroot het leereffect en neemt je zelfvertrouwen toe. De supervisie beslaat maximaal 8 uur en plan je samen met je coach in.

Certificering

Na succesvolle afronding van de training en het supervisie-traject, plus een goede beoordeling van je coach ontvang je het certificaat ‘iPH gecertificeerde trainer’.

Over ons

Het Institute for Positive Health is dé motor achter de beweging Positieve Gezondheid. We willen de beweging van Positieve Gezondheid stimuleren, versterken en versnellen. In die beweging werken zo veel mogelijk mensen en organisaties samen, om Positieve Gezondheid binnen ieders bereik te brengen.

Praktische zaken
  • Locatie: Visiom, Barchman Wuytierslaan 10, 3818 LH Amersfoort
  • Data: donderdag 7 februari 2019 en donderdag 7 maart 2019
  • Tijd: 09.30 uur – 16.00 uur
  • Deelnemers: Maximaal 12
  • Prijs: € 3.490,- (exclusief btw) inclusief twee trainingsdagen, zaalhuur, lunch, studiemateriaal, startpakket met trainingsmaterialen, supervisiebegeleiding en certificering. Zie onze algemene voorwaarden.

Leontien Hommels

Brigiet Brink

Iets voor jou? Laat het ons weten!

Iets voor jou? Laat het ons weten!

0